Humabot Challenge – Första Dagen

Robotar!

Det är kul när en konferens faktiskt ger vad den lovar, och desto roligare eftersom temat är humanoida robotar. Här finns allt från den allra minsta Darwin Mini till jätten PAL REEM-C på 165 cm! Det var stor uppståndelse många kameror som drogs fram när vi fick se prov på dess spatserförmåga. Många företag och forskare demonstrerar också olika typer av armar och greppsystem, och i ett hörn kunde man se ett exoskelett hänga och trampa i en ställning. Ett ganska spöklikt intryck.

Nu har vi varit på konferensplatsen i en hel dag, och det är inget dåligt ställe! Det fyrstjärniga hotellet Melia Castilla är ger ett pampigt intryck med kristallkronor i taket och antik konst i väggarna kombinerat med alla möjliga moderna faciliteter. En och annan sur blick fick vi dock när vi på ogenerat svenskt vis satte oss och bredde lunchmackor på de elegant finduksprydda konferensborden.

Snart är det dags för tävling, och vi har jobbat stenhårt hela dagen med att uppdatera databaser för objektsigenkänning, förbättra precisionen i gången, justera rörelser och försöka känna igen lysande spisplattor. Det har gett varierande framgång, men av det lilla vi har sett av våra konkurrenters lösningar (alla försökte förstås att visa så lite som möjligt för varandra) verkar de flesta ha liknande problem. Nu gäller det bara att fixa så mycket som möjligt innan tävlingarna börjar!

P.S.
FIA finns nu på Twitter!
Följ oss på @FIARobotics

 

[epa-album id=”240″ show_title=”false” display=”excerpt”]