Humabot Challenge – Resan till Spanien

Liksom många resdagar så började den här dagen tidigt!
Först på morgonen var vi i robotlabbet och plockade ihop allt vi skulle ta med oss. Undertecknad (Tore Haglund) hade dock försovit sig, och vaknade först när Fredrik Löfgren ringde klockan 9!

Det är tur att man planerar med marginaler. Planet gick ju inte från Arlanda förrän klockan tre, och tack vare vår excellente chafför Fredrik Bengtsson var vi framme i god tid.

Som en ironisk vink om målet för vår resa så läste långtidsparkeringens kamera fel på vår registreringsskylt. Men det var inga problem, fick vi reda på av kundtjänstemannen, som för övrigt också hette Fredrik.

Incheckningen gick bra, och vid säkerhetskontrollen var det enda orosmomentet ett av handbagagen som innehöll  typ tre datorer, en massa kablar, en låtsasspisplatta och 2 st LiPo-batterier! (Se upp med LiPo-Batterier!)

Men inte heller här fick vi några problem, och sedan flöt hela resan på mer eller mindre smärtfritt efter det. Så här följer bara lite bilder från dagen!

 

 

Som KogVetare håller man ju alltid ögonen öppna för interaktionsdesign. Här kan man ringa videosamtal till informationsdisken!  Snygg bil i bakgrunden förerresten

Som KogVetare håller man ju alltid ögonen öppna för interaktionsdesign. Här kan man ringa videosamtal till informationsdisken!  Snygg bil i bakgrunden förerresten

 

 

Det finns fortfarande en del kod att rätta till, så här kodas det medan vi väntar på nästa plan!

Det finns fortfarande en del kod att rätta till, så här kodas det medan vi väntar på nästa plan!

FreeCoffee

Tur att det fanns gratis kaffe vid Gaten!

 

Äntligen framme i Spanien!

Äntligen framme i Spanien!

 

 

Tack vare Fredrik Löfgrens lysande lokalkännedom och strålande spanskakunskaper kom hade vi inga problem att hitta rätt i Madrid.

 

Nu är vi här!

HereWeAre

 

Imorgon ska vi äntligen åka titta åka till tävlingsplatsen och testa roboten, så då kommer fler robotbilder upp! Och kanske en och annan video 🙂

 

(Här är ett liiiiitet smakprov från förberedelserna)