Medlemsmail 2014-11-23

Hej Medlemmar!

Vi har fått flera nya medlemmar senaste tiden! Välkomna till FIA och kul att så många är intresserade av robotar och vill lära sig mer!

Facebook och hemsida

Vi har under hösten skaffat en facebook-sida som ni gärna får gilla för att hålla er uppdaterade på vad som händer: https://www.facebook.com/FIArobots
Dessutom har vi en hemsida som fortfarande är under konstruktion, men det finns en hel del information om humabot challenge och mer kommer: http://fia.lysator.liu.se/

Workshops

Vi har arrangerat en workshop den 12 november som var välbesökt och vi kommer att arrangera en till tisdagen den 2 december. Under workshopen får medlemmar (och personer som vill bli medlemmar) testa på att programmera en humanoid robot att gå och göra olika uppgifter. Inga förkunskaper behövs. Vi använder en grafisk programmeringsmiljö som är enkel att komma igång med.

Humabot Challenge 2014

I förra medlemsmailet som skickades ut 6 juli frågade vi efter deltagare till en ny robottävling som skulle arrangeras i Spanien. Det var 8 trevliga medlemmar som nappade på idén och har ägnat hösten till att programmera robotar att utföra hushållssysslor i ett kök.
I förra veckan var de i Madrid och vann tävlingen över lag från hela världen! Ni kan läsa om deras resa och tävling på FIAs hemsida: http://fia.lysator.liu.se/?cat=8
Stort grattis! Det är kul när det går bra för föreningen i olika tävlingar!

Julkalender 2014

Styrelsen har tackat ja till att delta i både D:arnas och Y:arnas julkalender. För er som inte vet brukar sektionerna ha egna julkalendrar där föreningar och utskott får en lucka var att utforma som publiceras på nätet varje dag i december fram till jul.
Vi har ett bra uppträdande som vi vill filma och lägga ut.
Nu söker vi medlemmar som vill hjälpa oss att animera och programmera detta! Vi behöver också sy kläder till robotarna och baka lite gott till uppträdandet! Är det någon som känner sig sugen? Svara på detta mail direkt i så fall! Vi har tänkt att arbeta med det under kommande veckan!

Föreläsning i Mjärdevi

Alten i Mjärdevi bjuder in intresserade till ett föredrag med professorn i bildanalys Michael Felsberg 26:e November kl 13. Man anmäler sig här: http://www.alten.se/om-alten/vara-event/foredrag-med-prof-felsberg/
Alten har tankar på att starta upp en liten inhouse verksamhet inom robotik, som de tror att kommer bli ett stort område i en snar framtid.
Vänliga hälsningar,
Fredrik Löfgren, ordförande