Medlemsmail 2015-01-26

Hej medlemmar!

Hoppas alla tentor har gått bra och att ni är taggade för en ny termin med spännande kurser! Vi på FIA har många aktiviteter på gång inför våren. Här är några aktuella:

Nu är vi med i RoboCup Soccer

Som jag skrev i förra medlemsmailet ansökte vi om att få vara med i fotbolls-VM för robotar. I förra veckan kom beskedet om att vi är kvalificerade! FIA kommer tillsammans med forskare från IDA och CVL att delta i fotbolls-VM för robotar i Kina i sommar.

Är det något du vill hjälpa till med? Vi välkomnar all hjälp vi kan få. Du behöver inte tidigare erfarenhet av roboten Nao.
Vi kommer att ha ett uppstartsmöte på torsdag den 29e Januari (ingen sal bestämd än, hör av er till mig, Fredrik Löfgren).

Öppet labb på tisdagar

Från och med imorgon, den 27 januari, kommer vi att ha Öppet Labb i Humanoidrobotlabbet varje tisdag. Tanken är att ni som vill utforska och lära er mer om robotar ska kunna få tillgång till våra robotar och inspiration/stöd/handledning till egna eller gemensamma projekt.

Det kan också hända att vi har teman, som “NaoQI”,”OpenCV”, eller “ROS”, då vi testar tutorials inom specifika områden. Det är dock inget krav att du följer teman, utan du kan alltid jobba med ett annat projekt/idé istället.

I 4 timmar mellan 17-21 kommer det att finnas minst en styrelsemedlem i labbet så att även ni utan kortaccess kan komma in. Blir man som medlem mycket aktiv eller delaktig i något av de större projekten finns det möjlighet till egen kortaccess i framtiden.
https://www.facebook.com/events/859685440761607/

Hoppas vi ses i vår!

// Fredrik Löfgren