Robotkampen

Vad är Robotkampen?

Robotkampen är en tävling med robot-LEGO som pågår under en dag. Robotkampen har tidigare arrangerats av Framtidsmuseet i Borlänge. FIA har sedan 2015 arrangerat tävlingen i Linköping.

Datum

Årets tävling arrangeras den 25e Februari.

Förkunskapskrav

För att medverka i tävlingen krävs det att man har tidigare erfarenhet av programmering av legorobotar. Men man behöver verkligen inte vara någon expert. Kom till tävlingen för att ha kul, och lär er medan ni tävlar!

Lagens storlek

Ett lag ska bestå av 2-4 deltagare.

Ålder

Det finns ingen begränsning, men vi rekommenderar mellan 10 och 99 år.

Tävlingslokal

Tävlingen sker i Creactive Mjärdevi, Teknikringen 7, 583 30 Linköping.

Uppdrag

Tävlande lag samlas klockan 08.45 i entrén till Creactive i Mjärdevi. Klockan 09.00 presenteras årets uppdrag i eventarenan på Creactive. Mellan kl 09.15-15.00 ska lagen hinna konstruera och programmera sin robot så att den kan klara av att lösa uppdraget. Uppdraget är hemligt fram till tävlingsdagen.

Material

Varje lag får bygga sin robot med hjälp av de bitar som finns i ett LEGO MINDSTORMS robotset (valfri version). Man får inte använda några extra legodelar än de som ingår i det set man har valt att använda. Undantag! ROBOLAB- och RIS-användare får i tillägg till sitt set använda 3 rotationssensorer för att kompensera att dessa finns inbyggda i NXT- & EV3-motorerna. Lagen ska ta med egna batterier till sin RCX/NXT/EV3. Lagen får använda valfritt IR-torn/kabel/bluetoothutrustning för överföring av program till roboten.

Programvara

Lagen får använda valfritt programmeringsspråk till sin robot.

Lunch

Lagen bestämmer själva vilken tid de äter lunch. Självklart går det bra med medhavd matsäck.

Tävlingen

Tävlingen börjar klockan 15.00 i eventarenan på Creactive.

Prisutdelning

Prisutdelningen börjar ca klockan 17.00.

Anmälan

Gör er laganmälan här https://docs.google.com/a/student.liu.se/forms/d/e/1FAIpQLSfROXB3xqru0MUHkwmzO6dkdVLpnaEADZp156pFyug4janbCA/viewform?c=0&w=1

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften, 100 kr/deltagare, ska inbetalas med swish till nummer 123-6171573 eller till FIAs bankgirokonto 140-5927. Märk inbetalningen med texten Robot + lagnamn.

Vi har ett begränsat antal platser och principen först till kvarn gäller.

Frågor

Frågor om tävlingen besvaras av 
Fredrik Löfgren 070-3571658.