Är du under 19 och intresserad av robotik? I så fall är Robocup Junior klockrent för din skola!

Robocup Junior 2022 arrangeras av föreningen FIA i Linköping och kommer att innehålla två av tävlingsgrenarna: Rescue Line och Onstage.

Rescue Line

Rescue Line går ut på att roboten ska följa en linje som slingrar sig fram. Linjen kan upphöra på flera ställen så roboten måste hitta tillbaka till linjen efter hålet. Det kan även finnas ”farthinder” i form av små rundstavar som roboten måste över och ett eller flera större hinder som roboten måste ta sig runt. Linjen kan gå uppför och nedför ramper.

I slutet av linjen finns en silvermarkering som betyder att roboten ska börja söka efter silvriga bollar (skadade personer) som är utplacerade i ett avgränsat område. Roboten ska på egen hand söka upp bollarna och flytta dem till ett av hörnen i rummen. Beroende på åldersklass, så behöver de yngre lagen bara putta in bollarna i rätt hörn medan de äldre lagen måste lyfta upp bollarna i en plattform.

Onstage

Onstage är en gren som involverar ett stort mått av integration mellan människor och robotar. Den går ut på att laget tillsammans med en eller flera robotar visar upp ett estetiskt framträdande. I bedömningen kommer fokus att ligga på innovativ användning av teknik samt förståelse. Grenen öppnar upp för stor kreativitet, och få bidrag är varandra lika.

Nästa steg
Preliminära regler för tävlingens båda grenar finns att läsa här (senast uppdaterade 20 oktober). Vi meddelar anmälda lag om reglerna uppdateras, med förhoppningen är att det inte ska behövas.

Anmälningsavgiften för tävlingen är 100 kr per person och används för att täcka kostnader för mat och övernattning.
Låter detta som en intressant tävling för er? Anmäl er i så fall redan idag via formuläret nedan. Om ni har några frågor är ni varmt välkomna att ställa dem till …