Main Partner

RoboCup

RoboCup är en årlig tävling inom robotik som grundades år 1996. Målet med tävlingen är att främja forskning och intresse för artificiell intelligens och robotik. Det finns fem olika tävlingsligor, där RoboCup@Home är en av dem. Länk till RoboCups officiella hemsida.

RoboCup@Home

Målet för RoboCup@Home är att utveckla robotar för service och assistans med ytterligare mål om en framtida använding i hemmet. RoboCup@Home är indelad tre mindre ligor, och vi tävlar i ligan Social Standard Platform League (SSPL). Deltagre i SSPL använder roboten Pepper från SoftBank.

Vårt team kallas LiU@HomeWreckers och vi är det enda svenska laget som tävlar i RoboCup@Home. År 2018 tävlade teamet i Montreal, Kanada och år 2019 i Sydney, Australien. Teamet jobbade hårt för att förbereda sig inför tävlingen år 2020 i Bordeaux, Frankrike, men tävlingen blev inställd på grund av viruset COVID-19. Nu har teamet siktet inställt på att delta i nästa upplaga av RoboCup@Home som hålls år 2022 i Thailands huvudstad Bangkok.

De huvudområden som vi arbetar inom är datorseende, navigation, NLP (Natural language processing), interaktion mellan människa och robot, samt intelligens.

RoboCup Junior

RoboCup Junior är Sveriges häftigaste robottävling för ungdomar upp till 19 år. Läs mer här: RoboCup Junior.

Rulla till toppen